Skip to content

FYSIOTERAPIA ENNEN JA JÄLKEEN LEIKKAUKSEN

Leikkausta edeltävä fysioterapia

Leikkausta edeltävän fysioterapian tavoitteena on edistää leikattavan alueen aineenvaihduntaa, mikä parantaa operaatiosta kuntoutumista. Tämän avulla luodaan hyvät edellytykset leikkauksen jälkeiselle kuntoutukselle ja paranemiselle.

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus suunnitellaan asiakkaan kanssa yksilöllisesti huomioiden leikkaavan lääkärin jatkokuntoutusohjeet. Fysioterapian tavoitteena on liikkumis- ja toimintakyvyn palautuminen.

Leikkauksen jälkeen fysioterapia sisältää esim. nivel- ja pehmytkudoskäsittelyjä, teippauksia, lämpö- tai kylmähoitoja sekä terapeuttista harjoittelua. Yksilöllisesti suunnitelluilla harjoitteilla on merkittävä rooli kuntoutuksessa. Harjoitteiden tavoitteena on palauttaa nivelten liikkuvuus, parantaa lihasten voimaa ja kestävyyttä, koordinaatiota ja liikkeen hallintaa. Leikkauksen jälkeinen fysioterapia etenee asteittain huomioiden kudosten normaali paranemisaika.